Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 06.12.2016.
11:09
Tanjug A
Advokat porodica dvojice ubijenih gardista 2004. godine u Topčideru Oglica Batić izjavila je da će tražiti novu rekonstrukciju događaja u kasarni na Topčideru, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića, koji je o ubistvu obavestio načelnika Generalštaba Branka Krgu.
Četvrtak 08.12.2016.22:00
Ovaj dogadjaj su Tadic i Jeremic iskoristili za urushavanje ugleda i autoriteta vojske, izazivanjem sumnje u nalaze vojne istrazne komisije. Posle njih je Shutanovac dokrajichio vojsku ukidanjem sluzenja vojnog roka, prodajom tenkova, topova i oruzja koje je pretopio u Smederevu. Vojska je unishtena po nalogu Amerikanaca. Slichna stvar se desila i sa sluchajem Taton gde je bachena ljaga na sve mlade ljude, ne samo na navijache, i to u cilju promocije organizovane 'demokratske omladine' kao jedine zdrave mlade snage. Jeremic i Tadic su zlo za Srbiju, a to su i dan danas..
Četvrtak 08.12.2016.22:01
Tufegdzić može i mora jednog dana da ispriča istinu. Zašto je uništavao tragove, ko su ubice vojnika, čiji sin je koristio objekat da čuva narkotike i za koga, registracija parkiranog golfa u ulici pored, isključene kamere na određenim mestima... Izvršioci kriminalci (sad pokojni), a odgovorni vojno lice sa visokim činom, političar izuzetno visoko pozicioniran u tom momentu, umešano po tom više političara i vojnih lica. Svi oni mnogo mogu da izgube otkrivanjem istine, samo roditelji mogu da dobiju istinu. Šta mislite, da li će iko ikada ispričati i dokumentovati javno šta se dogodilo ?
Četvrtak 08.12.2016.22:03
''Cudjenje oko pravnog cudjenja u Srbiji''. Kako se iz iznesenog moze zakljuciti tadasnji nacelnik generalstaba je potpuno irelevantan svedok posto nije bio u Srbiji za vreme zlocina. Jedino sto je izjavio je da je o dogadjaju izvesten od strane Tadica posredovanjem njegovog pomocnika Jeremica. Da je to za generala ''cudno'' uopste nije relevantno. Niko nije proveravao njegovu inteligenciju. Za samog Tadica ocevidno nije bilo cudno da izvesti nacelnika generalstaba da su mu ub-ijena dva vojnika. Umesto da ceka dok njegov general primi telefonski poziv on je zamolio svog pomocnika Jeremica da umesto njega pozove generala. Sta bi mogli Jeremic i Tadic da (po)svedoce? Jeremic da je dobio molbu od Tadica u navedenom smislu a Tadic od koga je cuo tu vest. Koliko fantazije je potrebno da se pogodi da je to bio neko iz istraznih organa koji su ispitivali navedeno ubistvo? Da cak posle 12 godina ''preistraznog postupka'' advokati mlate praznu slamu o ''cudjenju generala'' umesto o JT je cudno.
Četvrtak 08.12.2016.22:04
Ništa gospoda, "3D" stručnjaci, nisu novo otkrili. Njihovo "otkriće" uopšte ne isključuje mogućnost da su se vojnici međusobno poubijali. Jedino što se posle ove njihove prezentacije moglo dovesti u pitanje je položaj u kome se nalazio vojnik Jakovljević, ako nije sedeo takve povrede je mogao sebi naneti i u stojećem položaju. Njihovi "stručni" zaključci da, zbog bolova, jakovljević nije mogao ispaliti 3 metka, ne piju vodu, jer uglavnom bolove ranjena osoba u opšte ne oseća u momentu ranjavanja, oni dolaze tek kasnije. Znači, niko do sada nije ubedljivo i sigurno utvrdio da se radi o trećaj osobi. Sve je i dalje zasnovano na predpostavkama. Treća osoba se pojavila kao adut za političke obračune. Ako je i bila neka treća osoba to bi moglo biti samo povezano sa kriminalnim miljeom, imajući u vidu karakteristike zaposlenih sinova jednog od oficira, a ne iz Mladićevog obezbeđenja.
Četvrtak 08.12.2016.22:04
Nešto se "iza brda valja", pošto se ponovo podgreva javnost sa ovim tragičnim događajem. Još nije niko, nijedna komisija, ni Nemci ni FBI, bezrezervno stopostotno utvrdio da je postojala "treća osoba". Državnoj komisiji "treća osoba" bila je potrebna zbog političkih obračuna, pa je svoj nalaz nastojala da pojača interpretacijama nalaza Nemaca i FBI, a ne objavljivanjem izvornih dokumenata, jer bi se videlo da ni ti strani stručnjaci nisu stopostotno utvrdili postojanje treće osobe. Da je Mladić bio u tom objektu nijedan običan vojnik nebi mogao da bude u blizini istog, nego bi neposredno obezbeđenje vršili Mladićevi ljudi i naši bezbednjaci. Čak i da je stvarno postojala "treća osoba" to je moglo da se desi samo u kriminalnom scenariju a ne u vezi Mladićevog eventualnog boravka u Karašu. Čudno je da nije ispitana ta mogućnost, naročito kada se ima u vidu da su pojedinci zaposleni u tom objektu imali veze sa kriminalcima.
Četvrtak 08.12.2016.22:08
Odusevljava me sto su se ovi "novi" dokazi pojavili bas pred predsednicke izbore.Cela javnost zna da su gardisti ub-ijeni, ali izgleda da je ovo sad nacin da se diskredituje Vuk Jeremic. Znamo da su ub-ijeni od prvog dana. I Nikome nista. Bolesni i retardirani narod se zamlacuje rijalitijem i pevaljkama. Kome je stalo do dva zivota? Nikome. Nema ovde velike nauke. Specijalci CIA ili MI6 su pokusali da uhvate generala...ub-ili gardiste. Iste sluzbe preko svojih saradnika u nevladinim org, sudstvu, advokaturi I medijima kreiraju "istinu" o tom dogadjaju. Svi znaju da cu ub-ijeni. BOG DUŠU DA IM PROSTI.
Četvrtak 08.12.2016.22:09
Da nije žalosno, bilo bi smešno. Nakon tolikih godina neko je otkrio da su ub-ijeni. Koliko bi glava za ovo odletelo samo da se na mesec dana dočepam vlasti...
Četvrtak 08.12.2016.22:11
Meni nije trebala 3D ni XYZ tehnika da jos pre 12 godina znam da su ub-ijeni. Bilo je ocigledno, sta tu i kome nije bilo jasno? To cјela Srbija odavno zna...!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)